15:00

Volvox

Referat: AIF Barrikaden - Volvox

Startuppställning: C-G - Park, Sarang, Henke, Stefan - Alex, Jamal, Micke N, Marck - Mario och Anders Folkesson (ny)

Avbytare var Gustav Nygren (ny) som kom in efter en knapp halvtimme på en mittbacksplats och sedan spelade där resten av matchen, Ahmed som spelade c:a 45 min som vänstermittfältare och Pascal som spelade sista 20 som vänstermittfältare.

Vi började i medvind och fick naturligtvis bara i kraft av detta ett visst spelövertag. Våra snabba och redan förvånansvärt samspelta anfallare skapade väldigt mycket och vi hade väl 6-7 klara chanser innan Anders i den 36:e min fick in bollen efter fint förspel av Mario. Precis innan paus hade sedan Anders en nick (väl?) i ribban. Volvox skapade inte alls lika mycket men hade 1 bra chans i början och 2 strax innan paus. I mitten av halvleken var där en period på 15-20 min där C-G i målet inte rörde bollen en enda gång.

I andra halvlek hade vi alltså kraftig motvind men det betydde inte att de på något sätt tog över. Snarare var det ganska jämnt, kanske t.o.m. med ett litet övertag för oss. I den 55:e min gjorde Sarang 2-0 på målvaktsretur efter skott av Anders.
De reducerade sedan i den 68:e min efter ett mycket passivt försvarsspel från sida vid en frispark från ungefär hörnflaggan.

Totalt sett var segern klart i underkant och även om det är svårt att värdera motståndet gjorde vi överlag en bra insats i samtliga lagdelar. Det blev lite dåligt med exakt statistik den här gången eftersom kombinationen handskar (i den kalla vinden)/block och kulspetspenna/linjeflagga inte funkade så bra. Vi vann dock hörnstatistiken med c:a 12 mot deras enda som kom först i den 68:e min.